SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

co powoduje wzrost cukru we krwi

  • [...] jest przede wszystkim wzrost poziomu cukru we krwi (a także samo pojawienie się jej w przewodzie pokarmowym). W związku z czym, poziom stężenia insuliny rośnie po posiłku i powoduje obniżenie się stężenia glukozy. Hormon ten powoduje nie tylko spadek stężenia glukozy we krwi, ale jest też jedną z substancji o silnym działaniu anabolicznym, tzn. [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 5051 Data: 2011-05-19 03:59:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/070bcbe6da974c47b583f27c3f09e4a3.jpg SUPLE BIORĄCE UDZIAŁ W TEŚCIE pełna oferta suplementów firmy Hi Tec w sklepie http://www.sfd.pl/sklep/Hi-Tec_Nutrition-p1.html Whey C-6 http://www.sfd.pl/sklep/Hi-Tec_Nutrition_Whey_C-6-opis55.html http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Whey_C-6_i55_d380x380.jpg OPIS: - Matrix z 6 [...]

    Odpowiedzi: 832 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-18 21:56:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] kolejny shoot wieczorem w prawy biceps, domięśniowo. IGF-1 skutki uboczne Wszystko ma swoje złe strony IGF-1 to nie wyjątek. Używany w dawkach/ ilości ok. 100mcg i więcej spowoduje bóle głowy, sporadycznie mdłości oraz przyczynić się do niskiej ilości cukru we krwi lub hipoglikemia w niektórych przypadkach. IGF-1 od podszewki łączy się z [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-01-06 01:43:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tłuszcze wcale nie są szkodliwe! : )

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] spożycie tłuszczów, tym więcej osób miało problemy z sercem. I na odwrót. Keys nazwał tę korelację "niezwykłym związkiem" i zaczął publicznie głosić, że jedzenie tłuszczów powoduje choroby serca. W tym samym czasie wielu naukowców odnosiło się sceptycznie do rewelacji Keysa. Jednym z nich był dr Jacob Yerushalmy, twórca biostatystycznego [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 4293 Data: 2011-06-30 20:14:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Najnowsze badania: Tłuszcze nie szkodzą!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] spożycie tłuszczów, tym więcej osób miało problemy z sercem. I na odwrót. Keys nazwał tę korelację "niezwykłym związkiem" i zaczął publicznie głosić, że jedzenie tłuszczów powoduje choroby serca. W tym samym czasie wielu naukowców odnosiło się sceptycznie do rewelacji Keysa. Jednym z nich był dr Jacob Yerushalmy, twórca biostatystycznego [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 5086 Data: 2008-05-27 00:08:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • NAJNOWSZE BADANIA DOT. TŁUSZCZÓW- POLECAM

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] spożycie tłuszczów, tym więcej osób miało problemy z sercem. I na odwrót. Keys nazwał tę korelację "niezwykłym związkiem" i zaczął publicznie głosić, że jedzenie tłuszczów powoduje choroby serca. W tym samym czasie wielu naukowców odnosiło się sceptycznie do rewelacji Keysa. Jednym z nich był dr Jacob Yerushalmy, twórca biostatystycznego [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 7804 Data: 2008-05-16 10:50:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • INSULINA - NIE TAKA ZŁA JAK JĄ MALUJĄ

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] DOBRZE Ten mit jest chyba jednym z najbardziej nadmuchanych. Węglowodany zyskały złą reputację właśnie za to, że stymulują wydzielanie insuliny, aczkolwiek białko również powoduje wyrzut insuliny. W zasadzie, może stymulować ją czasami tak samo jak węglowodany. Jeden posiłek zawierał: 21g białka i 125g węglowodanów, drugi zawierał po równo: [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 4723 Data: 2016-07-25 09:24:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] wartości. Produkty zawierające ilości witamin i minerałów powyżej tego poziomu będą traktowane jako „posiadające właściwości produktu leczniczego". A taka kwalifikacja powoduje, że będą podlegać prawu farmaceutycznemu. To z kolei sprawia, że każdy taki suplement będzie musiał przejść kosztowne badania kliniczne, na co stać tylko koncerny [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 2487 Data: 2009-12-23 01:04:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Indek glikemiczny-chyba wszystko

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] „popołudniowej dziury energetycznej" po zjedzeniu obiadu składającego się np. z ziemniaków i słodkiego deseru? Przypuszcza się, że nagły wzrost insuliny po zjedzeniu obiadu powoduje, że tryptofan jest transportowany w dużej ilości przez kwas aminokarboksylowy do mózgu. Tam też tryptofan jest przekształcany w serotoninę, nośnik wywołujący [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-05-18 10:38:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [Art] Diabelska fruktoza

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] stuleciu 15-40 gram fruktozy z owoców i warzyw, i nic nie zapowiadało, że otyłość będzie tak znaczącym problemem. (5) Why does fructose cause fat-gain? / Dlaczego fruktoza powoduje tycie? Fruktoza i produkty, które ją zawierają powodują, że jedzenie smakuje lepiej, przez co zjada się więcej niż potrzeba i niż się planowało. Uczucie sytości [...]

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-09-11 15:06:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • MONTIGNAC - OPIS METODY

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] najważniejszy przy odchudzaniu ma na celu obniżenie wagi. Etap drugi ma na celu utrzymanie stabilizacji wagowej. Podstawa metody to taki dobór pokarmów, który nie powoduje nadmiernego wzrostu stężenia cukru we krwi, przy jednoczesnym zachowaniu równowagi w odżywianiu i normalnym spożywaniu węglowodanów. Pełnowartościowe posiłki powinny [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-08-24 19:24:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • EPA+DHA+GLA

    Temat
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    [...] przez co wpływa na: wzrost poziomu IQ, poprawę pamięci i zdolności uczenia się, koncentrację oraz samopoczucie psychiczne. DHA można uznać za pigułkę antystresową, gdyż powoduje aż 30%-ową redukcję poziomu noradrenaliny w osoczu krwi. Kwasy tłuszczowe Omega-3 zmniejszają agresję werbalną, gniew i niepokój wywołany przez sytuacje stresowe np. [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 3903 Data: 2010-07-01 14:12:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] wyników można odpowiedzieć jednym słowem: węglowodany! Spożywanie dużych ilości węglowodanów (szczególnie cukrów i skrobi) podnosi poziom cukru we krwi. To powoduje uwalnianie insuliny, która obniża poziom cukru we krwi. Jeśli właśnie skończyłeś trening siłowy, to dobrze ,bo insulina ‘wpakuje’ ten cukier prosto do komórek [...]

    Odpowiedzi: 677 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-17 17:00:58 Szacuny postu: 4,8 (cały temat: 0)
  • [...] na tempo jego zużycia. Pomimo że alkohol jest potencjalnie czystym źródłem energii, zwiększony wysiłek fizyczny i tym samym większe zapotrzebowanie na kalorie, również nie powoduje intensyfikacji metabolizmu alkoholu. Istnieją niewielkie osobnicze różnice, jeśli chodzi o tempo metabolizmu alkoholu. Przeciętna szybkość eliminacji alkoholu, który [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 11790 Data: 2008-01-19 00:31:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZIOŁA

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] wyższego poziomu testosteronu prowadzi do większej syntezy białka, większej siły i lepszych wyników anabolicznych. Mimo działania takiego jak sterydy anaboliczne, nie powoduje skutków ubocznych i jest dozwolony w sporcie. Roślina ta, stosowana z powodzeniem od lat przez bułgarskich ciężarowców, wchodzi w skład wielu suplementów dla [...]

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 7572 Data: 2002-12-22 00:55:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zioła Vs massa kilka postów

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] B12, E, C), minerałów (magnez, wapń, fosfor, cynk, jod) oraz bardzo dużo aminokwasów (tyrozyna). Taka kompozycja naturalnych aminokwasów, minerałów i prekursorów hormonów powoduje wzrost poziomu testosteronu w organizmie człowieka. Maca stanowi naturalną i zdrową alternatywę dla anabolicznych procesów związanych z powstawaniem sterydów. [...]

    Odpowiedzi: 28 Ilość wyświetleń: 10420 Data: 2002-09-22 11:39:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zdrowe odchudzanie.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] przychodzi do znużenia tą dietą, bo jesteśmy przyzwyczajeni do pożywienia, w którym jest w odpowiednich proporcjach tłuszcz, białko i węglowodany. A ta metoda odchudzania powoduje ich zachwianie. Gdy pacjent sięgnie po węglowodany, to zaczyna przybywać na wadze i ta dieta obfitująca w tłuszcz staje się miażdżycorodną. Nasze samopoczucie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3797 Data: 2007-03-02 19:02:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] w długie łańcuchy molekuł białkowych. Aktywacja mTOR zostaje wzmocniny dzialaniem posrednim leucyny. Powoduje ona wyrzut hormonów anabolicznych. Ich odpowiednie stezenie powoduje powstanie optymalnego srodowiska anabolicznego. Blona komórkowa miocytu zostaje uplynniona. Zwieksza sie jej przepuszczalnosc dla aminokwasów i substancji [...]

    Odpowiedzi: 35 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-06 20:38:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nadrzędna Rola Leucyny

    Temat
    Artykuły

    [...] powinien także zawierać największą ilość leucyny. Leucyna - stymuluje syntezę białek i reguluje poziom cukru Wzrost stężenia aminokwasów BCAA w mięśniach szkieletowych powoduje jednoczesny wzrost degradacji tychże aminokwasów, który prowadzi do syntezy alaniny z pirogronianu oraz glutaminy. Nie wnikając głęboko w biochemiczne szczegóły [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 17950 Data: 2008-04-02 18:17:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BCAA bez tajemnic

    Temat
    Artykuły

    [...] produktem ubocznym rozkładu aminokwasów. Wysoki poziom amoniaku w organizmie oznacza, że redukcji uległa duża ilość białka, głównie mięśni. Podawanie BCAA's u sportowców powoduje obniżenie poziomu amoniaku o 37%. Dowodzi to, że stosowanie suplementu BCAA's ogranicza redukcję białek w organiźmie. Funkcje poszczególnych aminokwasów [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 17985 Data: 2009-07-16 10:24:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)